Skydda hemmet när du är ute och reser

Att åka på resa är ju något många älskar att göra. Dock är det som så att ett tomt hem, det kan locka inbrottstjuven. Därför är det bra att se till att skydda hemmet, även när du inte är där. Dels kan du sätta upp övervakningskameror hemma. Sätt övervakningskamera både inne och ute. Utöver övervakningskameror så kan du sätta in ett larm. Detta är bra att koppla till ett vaktbolag. Båda kameror och larm kan du ofta koppla till mobilen.

Andra bra tips

När du ska åka på en resa är det bra att inte nämna detta på sociala medier till exempel. För gör du det, så vet ju alla att ditt hem står tomt. För att ditt hem inte ska se tomt ut så kan du be om hjälp av grannar och vänner. Se till så att de tar in posten, skottar snö eller klipper gräset. Sätt även in timers för lampor, så att de tänds på kvällarna, så ser det ut som om du är hemma. 

Våga åka bort

Självklart ska du inte avskräckas från att åka bort för att du oroar dig för inbrottstjuvar. Följer du bara våra råd så ska det gå bra. Det går ju även att ha en husvakt som bor i ert hus när ni inte är hemma om ni vill känna er extra säkra. Då behöver ni inte oroa er och kan njuta av er resa!

18 Jan 2019