Din egen Spanienexpert på nätet

Många är det som har förälskat sig i Spanien. Särskilt längs den östra, spanska solkusten. Både Alicante och Benidorm är välkända turistmål för svenska turister. De liksom alla som har besökt städerna vet att de är mysiga. Men har du även besökt Torrevieja? Om inte, kommer här några fakta om staden.

Detta är Torrevieja

Torrevieja ligger 4 mil söder om Alicante på östkusten. Här varierar temperaturen mellan 15 till 35 grader. Staden har vuxit snabbt på bara några år. Hit har folk flyttat från jordens alla hörn. Staden är jämnstor med Örebro, men femdubblas under turistsäsongen. Här ligger Montesinos och San Miguel de Salinas. Längre västerut finns den gamla och anrika staden Orihuela. Här finns saltlaguner som är både vackra och omtyckta. Den ena är blå och den andra rosafärgad. Tillsammans täcker de cirka 55 procent av kommunens yta och omfattas av en skyddad naturpark.

50 kilometer lång sandstrand

I Torrevieja ska du inte behöva trängas med andra badande turister utan bör kunna bre ut dig på deras 50 kilomter långa sandstrand. Här finns också ett vibrerande uteliv och många olika typer av barer, restauranger och uteserveringar. Tack vare stadens geografiska placering är Torrevieja varmt och behagligt under vintermånaderna, och ett besök under vintern kan vara minst lika upplyftande som att besöka Torrevieja under sommarmånadernas högsäsong. Läs mer www.torreviejaguiden.se, en blogg om allt om Torrevieja.

7 Dec 2017