Få in pengar till företaget

Oavsettom man äger ett hotell eller ett annat företag, så har man fakturor som ska betalas och fakturor som ska bli betalda. Detta för att företaget ska gå runt. Det är inte alltid det lättaste, främst för nystartade att få det att timas så att man får in de pengar man behöver för att betala egna räkningar i tid. Som tur är så finns det numera flera sätt att öka sin likviditet på. Ett sätt är till exempel genom något som heter fakturaköp.Med fakturaköp får du och ditt företag era pengar för fakturan oftast inom 24 timmar och slipper vänta de ordinarie 30 dagarna, som i genomsnitt slutligen blir cirka 37 dagar då många kunder inte betalar i tid på förfallodagen, innan ni får era pengar.

Det gör även att man slipper att själv kräva in pengar och riskera att få en dålig relation med sina kunder. Vem köper då fakturan? Jo, det gör olika factoringbolag, som till exempel Invoice Finance.

Sälj era fakturor på nätet

Om ni besöker invoice.se så kan ni läsa mer om vad Invoice Finance kan göra för dig och ditt företag, hur det går till med fakturaköp och sedan sälja era fakturor. Samma dag du skickar er faktura till dem eller dagen efter så kommer du och ditt företag att ha fått betalt. Det innebär att ni kan trygga er likviditet och få betalt snabbare än vad era kunder betalar. Det ni betalar till Invoice Finance är en provision som täcker administration, riskövertagande och finansiering. Utöver fakturaköp, så sysslar invoice.se även med något som heter factoring. Även det kan ni läsa mer om på deras sida.

 

3 Apr 2017